Verschillende soorten laminaat

Bent u op zoek naar een laminaat en parket vloer? Dan heeft u te maken met allerlei verschillende soorten laminaat. We helpen u in dit artikel een juiste keuze te maken.

Vlakke laminaatvloer

Een vlakke laminaatvloer leggen doet u als u voor mooi wilt gaan. Daarnaast komt dat een vlakke laminaatvloer vaak iets goedkoper is. Het geeft het idee van een volledig doorgelegde houten vloer, de V-groef zorgt voor meer ‘plankeffect’.

V-groef laminaatvloer

Een V-groef is een groef die u kunt zien wanneer u de plank in elkaar klikt. Het wekt het gevoel op van een echte planken vloer. V2 houdt in dat de plank een groef heeft aan de lange zijden van de plank. V4 betekent dat de plank een groef heeft aan de lange en korte zijden van de plank.
V5 staat voor een plank met een groef aan de lange-, en korte zijden, maar ook over het midden van de plank. Dit zorgt voor een tegeleffect.

Wanneer een V-groef?

De keuze voor een V-groef heeft veel met smaak te maken. De V-groef zorgt ervoor dat er een plankeffect ontstaat bij uw laminaat. Daarmee lijkt uw laminaat net echt hout, maar ook uw laminaatvloer kan ogen als een tegelvloer met gevoegde groeven. Laminaatvloeren met een V-groef zijn over het algemeen wel wat duurder, maar dan heeft u wel wat.

Hoogglans laminaat

Hoogglans laminaatvloeren zijn zeer onderscheidend en divers. Er zijn verschillende kleuren een optie. Dit zorgt voor een zeer strak schoon effect.

Stevigheid decorlaag

De decorlagen van hoogglans vloeren zijn zelfs sterker. De gepattenteerde Elesgolaag zorgt voor wonderen: u vloer wordt niet vaal, krast niet snel en raak minder gemakkelijk beschadigd. Let er dan wel op dat u de vloer op een neutrale wijze schoon houdt. Dus geen aggresieve schoonmaakmiddelen gebruiken! Hier wordt uw vloer kaal en vaal van. De vloer beschikt over een zeer strakke decorlaag waardoor u de vloer makkelijk schoon kunt maken met swater of een kleine hoeveelheid zeep.
Het advies is wel om een goede deurmat aan te schaffen. Grotere hoeveelheden zand kunnen bij veel gewicht krasjes aanbrengen. Deze zijn net iets beter zichtbaar dan op een reguliere parket-, giet-, laminaat- of plavuizenvloer.

Schoonhouden vloer

Deze vloer kunt u simpel goed schoon krijgen met een natte dweil. Er wordt zeker niet geadviseerd om producten toe te passen zoals groene zeep en sterkere middelen. Deze bijtende ingrediënten in deze middelen tasten de glanslaag behoorlijk aan.

Posted by at 8 augustus 2017
Filed in category: Vloeren,

Comments are closed.