Hoe gebruikt u een cirkelzaag?

Niet elke klusser maakt goed gebruik van de cirkelzaag. Maar hoe moet u nou een cirkelzaag gebruiken? In dit artikel worden de belangrijkste aandachtspunten beschreven die weleens worden vergeten door klussers.

Keuze cirkelzaag

Natuurlijk moet u eerst de juiste cirkelzaag kiezen, voordat u begint met zagen. U kunt kiezen voor een eenvoudige handcirkelzaag of er èèn met meerdere gadgets. Voor de thuisklusser is het aan te raden om te kiezen voor een mini cirkelzaag of kleine handcirkelzaag. Deze zaagmachines zijn makkelijk te handteren en door elke klusser te gebruiken. Heeft u meerdere zaagklussen of wilt u betere prestaties? Dan is het verstandig om te kiezen voor een tafelcirkelzaag of afkortzaag. Deze zaagmachines zijn uitgerust met een krachtige motor om dikke planken of balken zonder meer perfect door te zagen.

Cirkelzaag gebruiken

Tijdens het zagen moet u met meerdere dingen rekening houden. Zo moet u bijvoorbeeld goed weten welk materiaal u gaat zagen en/of uw zaagmachine over het juiste cirkelzaagblad beschikt. Daarnaast moet uw werkomgeving u niet belemmeren in de werkzaamheden, ruim daarom eerst uw werkplek op. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt als u gaat werken met een cirkelzaag. Houdt uw vrije hand uit de buurt van het zaagblad om verwondingen te voorkomen. Heeft uw cirkelzaag de beschikking over een beschermkap? Maak hier dan ook gebruik van. Hetzelfde geldt voor de stofafzuiging, rondvliegend zaagsel kan in sommige gevallen best gevaarlijk zijn.

Onderhoud van de zaagmachine

Om goed uw cirkelzaag te gebruiken en blijven te gebruiken moet u veel aandacht besteden aan onderhoud. Bij de cirkelzaag moet u met name aandacht besteden aan het slijpen van de zaagbladen en het oliën van de motor. Het slijpen kunt u gewoon zelf doen met een vijl of slijpmachine.

Nog niet in het bezit van een cirkelzaag of was u al misschien van plan om een cirkelzaag te kopen? Dan is het verstandig om eens online cirkelzagen te gaan vergelijken en misschien ontdekt u wel een aanbieding om uw eigen cirkelzaag voordelig te kopen.

Posted by at 30 september 2018
Filed in category: Accessoires,

Comments are closed.