Verwarming aanleggen in jouw serre

Heb jij jouw woning ondanks uitgebouwd? Grote kans dat je dit gedaan hebt met een serre. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw huis ineens een stuk groter is, maar je hebt waarschijnlijk ook veel meer lichtinval. En bovendien is een serre natuurlijk een heerlijk plekje om te zitten. In de zomermaanden kun jij hier goed vertoeven, maar ook in de wintermaanden kan het hier aangenaam zijn. Het is in dat geval wel zo prettig dat er verwarming aanwezig is in jouw serre. Is dit nu nog niet het geval? Laat dit dan aanleggen. Zo zit jij er ’s winters ook lekker warmpjes bij in jouw serre!

Zelf verwarming aanleggen

Het aanleggen van verwarming is een vak apart. Daarom is het maar de vraag of jij er goed aan doet dit zelf te doen. Ga je het toch zelf proberen? Dan moet je eerst bepalen wat voor een verwarming er komt: vloerverwarming of radiatoren. In het eerste geval moet jij het leidingwerk onder jouw vloer verwerken. Bij radiatoren moeten er natuurlijk ook leidingen gelegd worden. Zonder leidingen wordt een radiator immers niet voorzien van warm water. In dat geval blijft het dus koud in jouw serre. De nieuwe leidingen moet jij aansluiten op het bestaande leidingwerk. Dit brengt direct een groot gevaar met zich mee. Wanneer de aansluiting niet goed is, ontstaat er namelijk een lekkage. Zo’n lekkage kan grote schade met zich meebrengen.

Schakel een loodgieter in

Wil jij er zeker van zijn dat de verwarming in jouw serre juist wordt aangelegd en werkt? Laat dit dan doen door een loodgieter in Ridderkerk. Hij weet namelijk zowel hoe vloerverwarming als radiatoren aangelegd moeten worden. Een loodgieter koppelt de leidingen zonder problemen aan het bestaande netwerk. Hierdoor zit jij er binnen de kortste keren lekker warmpjes bij in jouw serre. En je hoeft natuurlijk niet bang te zijn voor een lekkage.

Posted by at 16 november 2018
Filed in category: bouw,

Comments are closed.