Een uitbouw als serre

Een uitbouw in de vorm van een serre

Een serre is een buitenruimte die onverwarmd maar wel goed geventileerd is en die grotendeels uit glas is opbouwd.

Deze uitbouw tegen het huis heeft een directe verbinding met het achterliggende gedeelte van het huis. De warmte van de zon wordt hier optimaal mee benut, zodat er ook op minder warme of regenachtige dagen als het ware buiten gezeten kan worden. Serres zijn dan ook ideale ruimtes om in de winter planten van buiten neer te zetten zodat ze het winterseizoen goed doorkomen, of om er je loungeset onder te zetten in de winterperiode. Daarnaast werkt een serre uitbouw ook als een extra isolatielaag tussen de eigenlijke woning en buiten. Dit betekent dat u minder hoeft te verwarmen en dat er dus minder energieverbruik zal zijn. Dit is dus voordelig voor uw portemonnee en is tevens goed voor het milieu.

Meer over de bouw van een serre

Voor meer informatie over een uitbouw in de vorm van een serre kun je terecht bij een bedrijf dat erin gespecialiseerd is, zoals een serre bouwbedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in serres en kunnen je overal informatie over geven. Vaak kun je hier vrijblijvend een offerte aanvragen zodat je meer komt te weten over een uitbouw in de vorm van een serre. Samen met een adviseur van zo’n bedrijf kun je dan je mogelijkheden eens gaan bekijken, alles op een rijtje zetten en kijken of je wensen haalbaar zijn. Tevens is het belangrijk alle voor- en nadelen van een serre te bespreken. Ook een kijkje in de showroom is aan te bevelen, want zo kun je diverse ideeën opdoen en wellicht ook nieuwe inspiratie opdoen. Het is van belang om te zorgen dat de serre goed ontworpen wordt, waarbij je ook moet denken aan aspecten op het gebied van warmte en vocht of condens. Een serre die verkeerd geconstrueerd wordt, kan namelijk problemen geven zoals overmatige condensvorming of oververhitting of juist warmteverlies.

Serres in diverse modellen    

Je zult zien dat er voor een serre ontzettend veel mogelijkheden zijn. Zo kun je zelf kiezen welk materiaal je wil gebruiken, wat voor soort glas, welke kleur en welke overkapping. Er bestaan diverse modellen zoals een hoekserre, tuinserre, tropische serre en een woonserre. Het ligt er dus maar net aan waar jouw keuze naar uit gaat en waar je de serre voornamelijk voor gaat gebruiken.

Comments are closed.